9 november 2008

Glänta försiktigt!

Efter en späckad helg med kulig 40-års fest, fars dag och god gåsamiddag på Hovs Hallar, är det nu dags att ta tag i den annalkande julen!

Redan till nästa helg, 15-16 november klockan 11-16, gläntar vi på dörren för den glada julen. Granris, amaryllis, hyacinter, kanelstänger och så klart lite julkulor. Vi bjuder på glögg och pepparkakor!

Sedan är det dags för Julstämning på Sofiero 21-23 november. Tillsammans med andra blomsterkreatörer ska det skapas julstämning inne på slottet. Vi får vars ett rum där vi ska skapa något julfint och förhoppningsvis, inspirera er som kommer och tittar. Det ska bli såååå spännande! Lite planering återstår dock...


Därefter är det dags för vår egen Julefröjd här på Hedentorps. Förutom all julkänsla blir det även en amaryllisutställning. Lördag och Söndag 6-7 december händer detta. Återkommer med exakta tider lite längre fram.
.
Vi kommer att ha öppet ända fram till jul och det är nytt för i år. För många år sedan var det så och då kunde man ta med sin egen julkorg/kruka och fylla den med julens alla härliga blommor. Vi funderar på att ta upp denna gamla tradition igen, för det är ju trots allt kul när man skapar något själv. Vad tycker ni?
.
Ha en bra start på veckan!
.
PS. Det finns några platser kvar till Annikas föreläsning på torsdagkväll!!!

9 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Attans också, mannen arbetar kväll denna veckan så jag kan inte komma och se Annikas föreläsning och till helgen åker jag ju till Stockholm så jag kan inte komma på julefröjd heller :( Men till Sofireo ska jag nog försöka ta mig i alla fall. Tänk vad tiden går nu - innan jag vet ordet av kommer det att vara jul... det stressar mig lite faktiskt. Puh.

Hoppas vi ses snart!

Kram Jenny

rosenskära sa...

Nu ska jag skriva in datum i kalendern, för inget av det där vill jag missa! VAckra bilder Liv!
Kan tyvärr inte på torsdag kväll, men du får hälsa Annika så gott!

Lena

Annika Christensen sa...

Hej och hå här kommer julen den hade jag nästan glömt! Nej inte glömt men kommer den nu?
Jag är fortfarande på hösten och kommit på att jag är i Stockholm när du har utställning på Sofiero!
Hur bra var det? Åker ons kommer hem lördag.Snopet....
Kastanjerna verkar super goda har provat en 5kg bör väl räcka en bit eller?
Fullt hus eller?

Annika

Anonym sa...

Ja...det börjar bli dags att "släppa taget" och sluta spjärna emot julfixet....bara ge sig hän ; )
/Janne

Anonym sa...

Fin blogg du har, gillar bakgrunden. Julen har jag ännu inte tagit tag i men det närmar sig, inspirationen kommer från alla fina bloggar man kan ta del av.

Hälsningar
Ingela

Anonym sa...

Hej!
La in en länk till dig, hoppas det var OK?

Ingela

Hjärtat Mitt sa...

Det är så härligt med alla julsaker som händer. Tyvärr så händer det alldeles för mycket på helgerna, som är fullbokade ett bra tag framöver.
Inte blir det bättre av att man jobbar varannan helg heller.
Jag tycker att det låter som en bra idé att kunna få komma och fixa till sin julgrupp på plats. För ofta har man ju en fin kruka eller korg som man vill använda. Och då kan man direkt se vad som blir snyggt.

Kram Mari i Marieholm

Cin sa...

Tusen tack för en trevlig kväll igår! :) Verkligen inspirerande föreläsning av Annika samt underbar miljö!
Jag återkommer inom en snar framtid, det kan jag lova. Ni blir kanske aldrig av med mig. ;) Speciellt inte eftersom ni har så mycket mys inplanerat de närmsta helgerna.

Kram Cin.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hejsan Liv och tusen tack för en magiskt fin kväll i torsdags. Annikas föreläsning var både vacker och tänkvärd. Den lyftes ännu en nivå av ert fina växthus, en sån härlig miljö.
Vi kom ju i sista minuten för det var många år sedan jag var på Hedentorp senast, men det ska inte dröja så länge innnan jag återkommer.
Kram från
Lydia's Gröna Fingrar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails